• Box 4006, 133 04 Saltsjöbaden

Realtid.se debattartikel: Sverige måste skifta spår!

Sverige måste skifta spår: Realtid.se

Debattartikel om BRIX Stockholm seminariet

I en debattartikel på finans- och ekonomi nättidningen Realtid.se rapporterar Mats Lönnerblad om sitt deltagande i BRIX seminariet Second Belt and Road Forum i Stockholm den 22 maj och uppmanar till att Sverige ska tänka om hela sitt järnvägssystem och sin roll i den Nya Sidenvägen.

- Den 22 maj 2019, tillsammans med cirka hundra inbjudna deltagare, fick jag förmånen att delta – som författare och recensent – på Kinas kulturcentrum på Västra Trädgårdsgatan 2 i Stockholm om hur framtidens transportsystem kan komma att revolutionera alla transporter, skriver Lönnerblad. Han tillägger:

-  De talare som deltog i mötet och som redan har anslutit sig till och anpassat sin politik till de nya möjligheterna har redan förstått vad som måste göras. Det gäller alla de ambassadörer som deltog: Kinas ambassadör i Sverige Gui Congyou, Pakistans ambassadör Hussain Dayo, Portugals ambassadör Henrique Silveira Borges och Joseph Sang, Kenyas ambassadör.

i artikeln argumenterar Lönnerblad  för att Sverige ska med och bygga den nya Sidenvägen tillsammans med Kina och andra länder:

- I dag är drygt 600 svenska företag aktiva i Kina och genom sina dotterbolag. Där deltar de i det i Kina allomfattande projektet att bygga den nya Sidenvägen. Vad som nu krävs är att den svenska regeringen och myndigheter etablerar de kontakter som behövs för att Sverige fullt ut skall kunna tillvarata den nya Sidenvägens möjligheter för ekonomisk utveckling i Kina, Asien, Afrika, och inte minst i Sverige.

EN viktig del av bebattartikeln ägnar han åt behovet att Sverige satsar på framtidens transportsystem: Magnettåg!

Läs hela artikeln på Realtids hemsida!

"

admin

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *