• Box 4006, 133 04 Saltsjöbaden

WFP-chefen: Det finns ingen större framgångssaga än Kina i kampen mot hunger

WFP-chefen: Det finns ingen större framgångssaga än Kina i kampen mot hunger

2019.01.26

(BRIX) - David Beasley, chef för FN:s Livsmedelsprogram (World Food Program - WFP), uttalade sig i samband med 2019 års möte med World Economic Forum i Davos för den kinesiska TV-stationen CCTV. Beasley som är amerikansk medborgare höll fram Kinas framgångsrika minskning av antalet fattiga / hungriga med 800 miljoner på 40 år som ett exempel för fattigdomsbekämpningen i andra delar av världen:

Han sa:

- När man ser på hur världen har utvecklats de senaste decennierna, så finns det många framgångssagor runt om i världen, men det finns ingen större framgångssaga än Kina. Kina har minskat antalet människor som går hungriga med 800 miljoner de senaste 40 åren. Och den erfarenheten behöver upprepas, och användas som en modell i andra delar av världen.

- Vi vill gärna ta del av er expertis och ert engagemang i att bekämpa hunger i länder runt om i världen, sa WFP-chefen till CCTC.

Han konstaterade att Kina har gått från att vara ett mottagarland till att nu vara ett givarland.

Angående Kinas roll i den ekonomiska utvecklingen i världen sade Beasly:

- Kina är en global supermakt. Kina har en roll att spela i att hjälpa världen att utvecklas i en mer fredlig, stabil riktning. Och jag tror att ju snabbare västvärlden och Kina kan nå fram till ett sådant samarbete, desto bättre för världen.

- Kina kommer att bidra på ett mer multilateralt sätt. Och det finns inget bättre sätt att visa detta multilaterala stöd än att samverka med World Food Program, eftersom livsmedelssäkerhet har en fundamental betydelse för fred och stabilitet, och för migrationen. Kina kan alltså spela en viktig roll.

Källa:  http://www.cctvplus.com/news/20190125/8101572.shtml…

Hussein Askary

Hussein Askary

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *